Στα μαχαίρια,με το υπάρχον,τους υπερασπιστές και τους ψευδείς επικριτές του...
Είναι αναγκαίο να έρθουμε στα μαχαίρια με όλα αυτά.
Καθένας απο εμάς μπορεί να πάψει να κλωθογυρίζει στη σκλαβιά των όσων δεν γνωρίζει και αρνούμενος το δόλωμα των άδειων λέξεων,να έρθει στα μαχαίρια με τη ζωή.
Και επειδή ακόμα και οι κοιμισμένοι συνεργούν σε οσα γίνονται στον κόσμο,ήρθε η ώρα να ακονίσουμε τα μαχαίρια...

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Ύψωμα 731-Η μάχη που έκρινε τον πόλεμο

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΜΟΥΣΟΛΙΝΙ ΚΑΙ ΤΟ ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΟ ΥΨΩΜΑ 731 στη «Μηχανή του Χρόνου». Δύο εκπομπές για την εθνική επέτειο εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

2. «Ύψωμα 731. Η μάχη που έκρινε τον πόλεμο» 
Η επική μάχη στο ύψωμα 731 στα βουνά της Αλβανίας, παρουσιάζεται στην δεύτερη εκπομπή και καταγράφει τις συγκλονιστικές μαρτυρίες δύο βετεράνων πολεμιστών, οι οποίοι έζησαν την κόλαση της Ιταλικής αντεπίθεσης τον Μάρτιο του 1941.
Από τη σφοδρότητα των βομβαρδισμών το ύψωμα 731 σκάφτηκε πέντε μέτρα και σήμερα λέγεται 726, καθώς το υψόμετρο καθορίζει την ονομασία των υψωμάτων.
Οι Ιταλοί επιτέθηκαν παρουσία του Μουσολίνι, που έφθασε τόσο κοντά στο μέτωπο όσο κανένας άλλος ηγέτης. Ένας από τους μαχητές του μετώπου ο Χρήστος Κανέλλας από τα Τρίκαλα, αποκαλύπτει για πρώτη φορά ότι ένας αξιωματικός πρότεινε να διεισδύσει και να σκοτώσει τον Ντούτσε σε μια αποστολή αυτοκτονίας, που απορρίφθηκε από τους ανώτερους του. Οι συγκλονιστικές μαρτυρίες των επιζησάντων μαχητών αποδεικνύουν ότι η ωραιοποιημένη εικόνα των μαχών είναι μόνο για τις σκοπιμότητες της προπαγάνδας, ενώ η πραγματική εικόνα του μετώπου ήταν ένας καθημερινός εφιάλτης, που για όσους μαχητές επέζησαν κράτησε όλη τους τη ζωή.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου