Στα μαχαίρια,με το υπάρχον,τους υπερασπιστές και τους ψευδείς επικριτές του...
Είναι αναγκαίο να έρθουμε στα μαχαίρια με όλα αυτά.
Καθένας απο εμάς μπορεί να πάψει να κλωθογυρίζει στη σκλαβιά των όσων δεν γνωρίζει και αρνούμενος το δόλωμα των άδειων λέξεων,να έρθει στα μαχαίρια με τη ζωή.
Και επειδή ακόμα και οι κοιμισμένοι συνεργούν σε οσα γίνονται στον κόσμο,ήρθε η ώρα να ακονίσουμε τα μαχαίρια...

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ στο τραπέζι απο συνδικάτα


Εχει αρχισει και τιθεται το θεμα για Γενική Απεργία Διαρκείας. Οπου υπαρχουν συνδικαλιστικες δομες,θα πρεπει να υπαρχει αγωνιστικη συμμετοχη,ωστε να προχωρησει.
Αρκετά σωματεία έχουν ξεκινήσει να θέτουν δυναμικά το θέμα για απεργία διαρκείας. Εκτός απο την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αυτοκινητιστών Ταξί,το θέμα τέθηκε αποφασιστικά και απο το προεδρείο των εργαζομένων στο Μετρό Θεσσαλονίκης,την Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών μαζί με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία,το Διδακτικό Προσωπικό του Πανεπιστημίου Αιγαίου,την ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ,το Αττικο Μετρό-Τραμ-ΗΣΑΠ (ΣΤΑΣΥ),την Διδασκαλική Ομοσπονδία,τους Ναυτεργάτες και απο αρκετά πρωτοβάθμια σωματεία. 

Πανελλαδική απεργία διαρκείας προτείνουν οι εργαζόμενοι στο μετρό Θεσσαλονίκης 

Οι εργαζόμενοι στον κατασκευαστικό τομέα του μετρό Θεσσαλονίκης, οι οποίοι καταγγέλλουν τις τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις για «επαναστατική γυμναστική» και αντιπροτείνουν να αναληφθεί δράση για την οργάνωση «πανελλαδικής απεργίας διαρκείας». 

«Σε αυτά τα δυο μνημονιακά χρόνια που τα χάσαμε όλα και έχουμε ταπεινωθεί τελείως, η ΓΣΕΕ η ΑΔΕΔΥ δυστυχώς και το ΠΑΜΕ, μας τρέλαναν στην επαναστατική γυμναστική με 24ωρες απεργίες και άντε και μια 48ωρη», τονίζεται στην ανακοίνωση του σωματείου. 

Το σωματείο καταγγέλλει ότι με τη στάση τους δίνουν την εντύπωση «συνδικαλιστικής τρόικας» και τους καλεί «έστω και την ύστατη στιγμή να το σώσουν», παραμερίζοντας όλες τις ανούσιες κομματικο-ιδεολογικές διαφορές και αφού καθίσουν σε ένα τραπέζι, να κάνουν αυτοκριτική και να πουν ένα μεγάλο συγνώμη και να προτείνουν «το αυτονόητο» δηλαδή «πανελλαδική απεργία διαρκείας. 

Απεργιακός αγώνας διαρκείας στις συγκοινωνίες 

«Έφτασε η ώρα, οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες να γίνουν η εμπροσθοφυλακή στον αγώνα απέναντι στη νέα αυτή συνολική επίθεση μαζί με όλο το λαό που δοκιμάζεται», ανέφεραν τα σωματεία της ΣΤΑΣΥ. 

Ο Αντώνης Σταματόπουλος,πρόεδρος των εργαζομένων στην λειτουργία του Αττικό Μετρό: «Όταν ανακοινωθούν τα μέτρα, δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια, θα τραβήξουμε χειρόφρενο, δεν θα κινηθεί τίποτα, με απόφαση για απεργία διαρκείας και κοινό μέτωπο με όλους τους εργαζόμενους». 

Απεργία διαρκείας αποφασίζουν γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία Η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) απηύθυνε κάλεσμα για απεργιακό αγώνα διαρκείας αμέσως μόλις ανακοινωθούν τα νέα οικονομικά μέτρα. Σε κοινή συνεδρίαση με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία αποφάσισε σειρά κινητοποιήσεων. 

Σε απεργία διαρκείας και οι καθηγητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου 

Σε απεργία διαρκείας προχωρούν από 1η Οκτωβρίου, οι καθηγητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου και σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους ζητάνε από τους φοιτητές, τους διοικητικούς και το υπόλοιπο προσωπικό να συντονιστούν και να προχωρήσουν από κοινού σε κινητοποιήσεις ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης. 

Απεργία διαρκείας ζητεί η ΔΟΕ 

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ) με επιστολή της στον πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ εισηγείται την κήρυξη απεργίας διαρκείας ή 5νθήμερη απεργία στο δημόσιο την εβδομάδα συζήτησης και ψήφισης των νέων μέτρων στη Βουλή. Στην επιστολή αναφέρουν χαρακτηριστικά: "Το Τριτοβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο των Δημοσίων Υπαλλήλων να λάβει άμεσα αποφάσεις στην κατεύθυνση κήρυξης γενικής απεργίας με χαρακτηριστικά διαρκείας στο Δημόσιο και τον Ιδιωτικό τομέα". 

Με Απεργία διαρκείας προειδοποιούν οι ναυτεργάτες (ΠΝΟ) για τα νέα μέτρα. Απεργιακές κινητοποιήσεις υπό τη μορφή 48ωρων επαναλαμβανόμενων και με κάλεσμα για απεργιακό αγώνα διαρκείας προετοιμάζονται οι ναυτεργάτες οι οποίοι αντιδρούν στα νέα μέτρα της κυβέρνησης. 

Η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ καλεί σε κινητοποιήσεις διαρκείας 

Το ΔΣ της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, αποφάσισε την Πέμπτης 27 Σεπτέμβρη,να καλέσει σε γενικευμένες απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκείας με στόχο την ολοκληρωτική ανατροπή των εφαρμοζόμενων πολιτικών. Οι προτάσεις της ΓΕΝΟΠ προτείνουν ένα πρέπει να στηριχθούν καθώς όχι μόνο προτείνουν άμεσα ένα μαχητικό πρόγραμμα απεργιακής κλιμάκωσης και συνοδεύονται από μια πολιτική πρόταση,αυτήν της της διαγραφής του δημόσιου χρέους. Η πρόταση υιοθετήθηκε με ομοφωνία, (21 ψήφοι υπέρ, κανένα κατά και 6 λευκά). 
http://lefteria-news.blogspot.gr/2012/10/blog-post_1740.html 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου