Στα μαχαίρια,με το υπάρχον,τους υπερασπιστές και τους ψευδείς επικριτές του...
Είναι αναγκαίο να έρθουμε στα μαχαίρια με όλα αυτά.
Καθένας απο εμάς μπορεί να πάψει να κλωθογυρίζει στη σκλαβιά των όσων δεν γνωρίζει και αρνούμενος το δόλωμα των άδειων λέξεων,να έρθει στα μαχαίρια με τη ζωή.
Και επειδή ακόμα και οι κοιμισμένοι συνεργούν σε οσα γίνονται στον κόσμο,ήρθε η ώρα να ακονίσουμε τα μαχαίρια...

Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Σε κατάληψη εν λειτουργία η "Δωδώνη" από κτηνοτρόφους


Την υπογραφή της συμφωνίας για την πώληση του ποσοστού 67,7% της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνης στο κοινοπρακτικό σχήμα του fund Strategic Initiatives(ρωσικών συμφερόντων) μετη Simos Food,  έναντι τιμήματος περίπου 21 εκ. ευρώ, ανακοίνωσε ο ειδικός εκκαθαριστής της Αγροτικής Τράπεζας.
Στον νέο μεγαλομέτοχο της Δωδώνης (κοινοπρακτικό σχήμα S.I.), που αποκτά το ποσοστό της υπό εκκαθάριση ΑΤΕ, μετέχει με 90% η Strategic Initiatives UK LLP και με 10% η ελληνική ΣΙΜΟΣ Food Group Α.Ε, η οποία είναι βασικός συνεργάτης-διανομέας της ηπειρώτικης γαλακτοβιομηχανίας στη Νότια Ελλάδα.
Σύμφωνα και με τις ανειλημμένες από τον αγοραστή συμβατικές υποχρεώσεις, με την συμφωνία, εκτός των άλλων , επιδιώκεται :
  •     Η  ανάπτυξη της Δωδώνης στην Εγχώρια και στη Διεθνή Αγορά με διατήρηση της έδρας της στα Ιωάννινα,
  •      Η αξιοποίηση του προσωπικού,
  •     Οι επενδύσεις στις υποδομές, στις εγκαταστάσεις της εταιρείας και στην προώθηση των προϊόντων ,
  •      Η διατήρηση και ανάπτυξη της τοπικής ζώνης γάλακτος,
  •     Η ενδυνάμωση των σχέσεων της εταιρείας  με τους κτηνοτρόφους και γενικά με τους προμηθευτές της  με σεβασμό στο περιβάλλον και
  •     Η υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας

Οργισμένες αντιδράσεις προκάλεσε η ανακοίνωση της συμφωνίας πώλησης της Δωδώνης στους παραγωγούς της Ηπείρου, οι οποίοι είναι μέτοχοι μειοψηφίας και συμμετείχαν στον διαγωνισμό, από κοινού με την εταιρεία εμφιαλώσεως Βίκος, αλλά η προσφορά τους αποκλείστηκε από την τελική φάση.
«Αμφισβητούμε τη νομιμότητα της συμφωνίας, δεν θα επιτρέψουμε να εγκατασταθεί κανένας στη γαλακτοβιομηχανία», είπε στη Voria.gr o πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ιωαννίνων Χριστόδουλος Μπαλτογιάννης, ο οποίος συγκάλεσε έκτακτο ΔΣ των ΕΑΣ, κατά τη διάρκεια του οποίου αποφασίστηκε η κατάληψη των εγκαταστάσεων της Δωδώνης.
«Από σήμερα οι εγκαταστάσεις θα τελούν υπό κατάληψη, αλλά η παραγωγή θα γίνεται κανονικά και η διοίκηση θα ασκείται από τους μετόχους μειοψηφίας, μέχρι να πάρουν πίσω αυτή τη ντροπιαστική απόφαση. Καταγγέλλουμε για εμπαιγμό τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση. Καλούμε όλους τους τοπικούς φορείς και τους εκπροσώπους των κομμάτων να συστρατευτούν στον αγώνα μας για να διατηρηθεί η Δωδώνη στα χέρια της τοπικής κοινωνίας», είπε και υποστήριξε ότι η προσφορά των Ενώσεων, ύψους 21,5 εκατ., ήταν η μόνη που κάλυπτε τις προϋποθέσεις ανάπτυξης της γαλακτοβιομηχανίας.
Οι ΕΑΣ, εκτός από τις κινητοποιήσεις, θα κινηθούν νομικά κατά της εγκυρότητας της συμφωνίας, ενώ θα επιμείνουν στη διεκδίκηση, επίσης μέσω της δικαστικής οδού, του 7,77%, το οποίο υποστηρίζουν ότι απέκτησε ακύρως η υπό εκκαθάριση Αγροτική Τράπεζα. Το ποσοστό θεωρείται κρίσιμο, διότι εάν κατοχυρωθεί στις ΕΑΣ, τότε ο νέος επενδυτής χάνει μία σειρά προνομίων που προσφέρει ο νόμος των Ανωνύμων Εταιρειών στον κάτοχο του 67%.

Στο ίδιο θέμα….
Να συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι την τελική δικαίωση, η οποία θα είναι η ανάκληση της σκανδαλώδους απόφασης και η ακύρωση του διαγωνισμού
Μετά την ανακοίνωση μέσω του διαδικτύου της απόφασης για την πώληση του 67,7% των μετοχών της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ, τις οποίες κατέχει η ΑΤΕ, στην εταιρία ΣΙΜΟΣ ΦΟΥΝΤ , που είναι το αποτέλεσμα του αδιαφανούς και σκανδαλώδους διαγωνισμού ο οποίος διαγωνισμός κατέληξε σε πλιάτσικο της εταιρείας, αφού ο εν λόγω αγοραστής, αγοράζει την εταιρεία με 21 εκ. ευρώ, από τα οποία αν αφαιρεθούν τα 12 εκ. ευρώ που οφείλει στην ΔΩΔΩΝΗ, τις αγόρασε με το εξευτελιστικό τίμημα των 9 εκ. ευρώ, δηλαδή τα κέρδη μιας χρονιάς !!!!Οι ΕΑΣ Ηπείρου – μέτοχοι της εταιρείας μαζί με τους παραγωγούς και την κοινωνία της Ηπείρου, αποφάσισαν την ΚΑΤΑΛΗΨΗ για αόριστο χρόνο της εταιρείας.Διαβεβαιώνουμε τους παραγωγούς, τους πελάτες της εταιρείας και τους καταναλωτές, ότι η ΔΩΔΩΝΗ θα ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ κανονικά και απρόσκοπτα, όπως διαχρονικά με τη συμμετοχή μας λειτουργεί.Δηλώνουμε ότι είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι την τελική δικαίωση, η οποία θα είναι η ανάκληση της σκανδαλώδους απόφασης και η ακύρωση του διαγωνισμού.Για το σκοπό αυτό καλούμε όλους τους φορείς της Ηπείρου, όλη την κοινωνία και όλους τους παραγωγούς να πλαισιώσουν τον δίκαιο αγώνα μας και ταυτόχρονα τους καλούμε σε συγκέντρωση την Κυριακή 7 Οκτωβρίου και ώρα 12.00 μ. στη ΔΩΔΩΝΗ, στην οποία θα καθορίσουμε τον αγώνα μας και το πλαίσιο λειτουργίας της εταιρείας.

ΟΙ ΕΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ – ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου