Στα μαχαίρια,με το υπάρχον,τους υπερασπιστές και τους ψευδείς επικριτές του...
Είναι αναγκαίο να έρθουμε στα μαχαίρια με όλα αυτά.
Καθένας απο εμάς μπορεί να πάψει να κλωθογυρίζει στη σκλαβιά των όσων δεν γνωρίζει και αρνούμενος το δόλωμα των άδειων λέξεων,να έρθει στα μαχαίρια με τη ζωή.
Και επειδή ακόμα και οι κοιμισμένοι συνεργούν σε οσα γίνονται στον κόσμο,ήρθε η ώρα να ακονίσουμε τα μαχαίρια...

Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ-ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ-Η ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ

Όλοι υποτίθεται πως γνωρίζουν ή τουλάχιστον θα έπρεπε να γνωρίζουν πως ζούμε σε μια καπιταλιστική κοινωνία.Σίγουρα όλοι ξέρουν αυτή τη λέξη και ακούγοντας την καταλαβαίνουν πως πρόκειται για μια αρνητική εννοια,και γι'αυτο άλλωστε οι ίδιοι οι καπιταλιστές αποφεύγουν να τη χρησιμοποιούνε.
Τι ακριβώς είναι όμως αυτός ο καπιταλισμός? 
Δεν χρειάζεται ούτε να ξεφυλλίσουμε βιβλία,ούτε να μπλεχτούμε με εξωκοσμικές οικονομικες θεωρίες και φράσεις που δεν καταλαβαίνει κανείς για να το απαντήσουμε. Για να κατανοήσουμε αυτή την έννοια λοιπον αρκεί μόνο να δουμε την καθημερινότητα μας,την ζωή μας και να κοιτάξουμε γύρω μας.
Η καθημερινή μας αλλοτρίωση στη δουλειά,η μισθωτή σκλαβιά,οι καταναλωτικές μας συνήθειες και οι εξαρτήσεις απο υλικά αγαθά,η διαρκής καταπίεση και εξαθλίωση που βιώνουμε ειτε εμείς είτε ο διπλανός μας, η έλλειψη ευτυχίας,χαράς και δημιουργίας στη ζωή και η εμπορευματοποίηση των πάντων,ακόμα και των ίδιων μας των ζωών. Όλα αυτά στο βωμό του κέρδους,προς όφελος των λίγων.Αυτό ειναι ο καπιταλισμός,η επίθεση του κεφαλαίου στις ζωές μας προς οφελός του.
Αυτοί οι λίγοι οι οποίοι εξουσιάζουν τις ζωές μας λοιπόν δεν ειναι άλλοι απο την αστική τάξη δηλαδη οι πλούσιοι . Είναι αυτοι που έχουν στα χέρια τους το κεφάλαιο,αυτοί που έχουν την ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής,οι επειχηρηματίες,οι εφοπλιστές,τα αφεντικά. Μάλιστα,αυτοί που ευθύνονται για την  σημερινή καταστάση είναι τα αφεντικά μας.
Εκείνοι που κατακλέβουν τον λαό και τον εργαζόμενο καρπώνοντας την υπεραξία της εργασίας του.
Εκείνοι που πλουτίζουν με τον δικό μας ιδρώτα και για αυτούς είμαστε αλλο ένα γρανάζι στους μηχανισμούς τους.
Όταν μια επειχήρηση οποιουδήποτε είδους λειτουργεί απο την εργασία των δεκάδων εργαζομένων,όταν οτι παράγεται σε ενα εργοστάσιο ειναι καρπός της εργασίας των εργατών και αντι να είμαστε εμείς οι ιδιοκτήτες του καρπού της εργασίας μας , μας τον κλέβει το γραβατομένο αφεντικό μας που αργοσχολεί στην αναπαυτικη καρέκλα του,πως ονομάζεται?Φυσικά θα μας πεί κάποιος και αυτός εχει πολλές δουλειές να κάνει.Μα ακόμα δεν βρήκα όμως  τι τελικά παράγει αυτο το αφεντικό μου ή τι υπηρεσίες προσφέρει στην κοινωνία εκτος του να κάθεται στην πανάκριβη καρέκλα του και καμμια φορα απλα να επιτηρεί την ΔΙΚΗ ΜΑΣ εργασία μηπως και πέσει η παραγωγή του εξω.(αν και σε αυτο βεβαια και παλι εχει διορισει επιστατη και διευθυντη οπότε ουτε αυτο πλέον δεν κάνει)
Το μόνο που κάνει ειναι να κλείνει συμφωνίες με άλλα λαμόγια,να βάζει υπογραφές και γι ΄αυτο να ανταμοίβεται με τρισεκατομμυρια ευρω, τα οποία ανήκουν στους χιλιάδες εργάτες του που δουλεύουν και τα παράγουν στις δεκάδες επιχηρήσεις του.
Ένας εργάτης δηλαδή σε ενα εργοστάσιο αυτοκινήτων που παράγει δεκάδες αυτοκίνητα την ημέρα πληρώνεται με 700 ευρω...Ενω το αφεντικό του μετά την πώληση αυτων θα παρει πολλές χιλιάδες ευρώ.
Ολο αυτό φυσικά δεν είναι κάτι καινούριο γιατι ανέκαθεν σε καθε σύστημα εκμεταλλευσης γινόταν το ίδιο.Απλά καποτε λεγόταν φαιουδάρχης,μετά τσιφλικάς και σήμερα επειχηρηματίας.
Αυτο που δεν αλλαξε ειναι η εκμεταλλευση ανθρωπου απο ανθρωπο και η λογικη της ιδιοκτισίας(μεσων παραγωγης,γης,κοινωνικων αγαθων).
Απλα στον καπιταλισμό εμπλέκονται και άλλες εννοιες πιο δυσκολές να τις κατανοήσει ο απλός λαός με την παιδεία που του προσφερούν οι εξουσιαστές μας,όπως χρηματηστήριο,τραπεζικό σύστημα,εικονικό και πλεονασματικό κεφάλαιο,αλλά δεν χρειάζεται να αναλύσουμε τετοιους ορους για να δουμε το πασιφανές : την αδικία και την κλοπή εις βαρος μας!
Ακόμα και ένα μικρό παιδί θα καταλάβει πως είναι άδικο καποιος που δεν δουλεψε ποτε στη ζωη του να ζει μεσα στα πλουτη και να ειναι ιδιοκτητης των μεσων παραγωγης και καποιος που δουλευει σκληρα σε ολη του τη ζωη να ζει μεσα στη μιζερια και να ειναι εκμεταλλευόμενος.
Και επειδή καποιοι που εθελοτυφλουν ισως μας πουνε πως και τα μεγαλοαφεντικα καποτε δουλεψαν σκληρα για να φτασουν εκει,θα τους κανουμε μια ερωτηση : 
Γιατι το να δουλεψεις ''σκληρα'' και να κανεις καποιο κεφαλαιο να σου δινει το δικαιωμα μετα να εκμεταλλευεσαι τους υπολοιπους?
Ποιο ειναι αυτο το οριο που μετα σταματας να δουλευεις και αρχιζεις να παιρνεις τους καρπους απο την εργασια των αλλων?
Γι αυτους ακριβως τους λογους οι πλουσιοι ειναι απανθρωπα καθαρματα και κλεφτες.Δεν γινεται να εισαι εκμεταλλευτης και συγχρονως ''καλος ανθρωπος'' οπως θα τρεξουν πολλοι να πουν.Οι καλοι ανθρωποι δεν θα μας εκμεταλλευοταν αρα δεν θα ηταν αφεντικα μας,γιατι για να γινεις αφεντικο πρεπει να πατησεις επι πτωματων,αλλιως λεγεσαι συνεργατης! 
Δεν ξερω αν αρκουν αυτα τα λιγα για να σας πεισουν πως πρεπει να ανατρεψουμε τον καπιταλισμο και να απαλλοτριωσουμε τα μεσα παραγωγης τα οποια θα επρεπε να ειναι κοινα και λαικά.
Δεν ξερω αν και εσεις θελετε εναν κοσμο ισοτητας,εναν κοσμο χωρις ταξεις,χωρις πλουσιους και φτωχους,χωρις αφεντικα και δουλους αλλα ηρθε η ωρα να διαλεξετε πλευρα΄γιατι ενας πολεμος μαινετε και ειναι ο ταξικος και ή θα ειμαστε με τον κοσμο του αγώνα ή με το καθεστώς.
Δεν γινεται να μοιρολατρουμε και να εθελοτυφλουμε,οι πλουσιοι μας πινουν το μεδουλι και σε αψογη συνεργασια με το κρατος και την εξουσια αυτη η κλοπη νομιμοποιειται μεσα απο το ''δημοκρατικο'' κοινοβουλιο.Αυτος αλλωστε ειναι ο ρολος του κρατους,να νομιποποιει την κλοπη των κεφαλαιοκρατων εις βαρος μας και να τους παρεχει προστασια.Να καταστελλουν καθε διεκδικηση και να παραμυθιαζουν τον κοσμο οτι ειναι ελευθερος και ζει σε Δημοκρατια!
Η υποτιθεμενη οικονομικη κριση ειναι αποτελεσμα του καπιταλιστικου συστηματος και μια προσχεδιασμενη νεα επιθεση στα δικαιωματα των εργαζομενων και του λαου.
Πρεπει να ανοιξουμε με αγωνες τον νεο δρομο της απελευθερωσης της εργατικης ταξης και να εξεγερθουμε.Να κολλεκτιβοποιησουμε τα μεσα παραγωγης,τις μεγαλες επειχηρησεις και την γη και να την αυτοδιαχειρηστουμε συλλογικα.
Πρεπει να σταματησουμε να αργοπεθαινουμε για χαρη του Κοκκαλη,του Βαρδηνογιαννη,του Μπομπολα,του Κυριακου, του Κοντομηνα και ολων των ολων λαμογιων εκμεταλλευτων μας που μας δολοφονουν!

Ακουμε συνεχεια για ιδιωτικοποιησεις και αποκρατικοποιησεις!Ξερετε τι σημαινει αυτο? Οτι σιγα σιγα περνανε ολα εξ'ολοκληρου πλεον στα χερια ιδιωτων,στα χερια του κεφαλαιου.Οτι σιγα σιγα η παιδεια,η υγεια,το νερο,οι μεταφορες και αλλα πολλα θα περασουν στα χερια καποιου ιδιωτη μεγαλοεπειχηραματια και για να χρησιμοποιησουμε αυτες τις υπηρεσιες(που ειναι αναγκαιες για ολους,ειναι οι βασικες) θα χρειαζεται να πληρωνουμε υπερογκα ποσα(που σιγουρα δεν θα εχουμε),θα υπακουμε στους δικους τους ορους και κανονες και ή θα ζησουμε μια ζωη σαν δουλοι,ή θα πεθανουμε(ή θα επαναστατησουμε φυσικα).Αυτο λοιπον ειναι καπιταλισμος.Ολα να ανηκουν στους λιγους.
(ποιος δεν βλεπει καθε καλοκαιρι τις παραλιες,που ανηκουν σε ολους μας,που ειναι κοινωνικο ελευθερο αγαθο και το εδωσε απλοχερα η φυση,περιφραγμενο,και για να περασεις πρεπει να πληρωσεις εισητηριο? Ακομα και τις παραλιες σιγα σιγα τις παιρνουν μεγαλοεπειχηρηματιες ιδιωτες!)
Γι'αυτο κι εμεις με γενικες απεργιες διαρκειας,με καταληψεις και απαλλοτριωσεις,με διαδηλωσεις και με οργανωμενο κινημα να ανατρεψουμε αυτο το συστημα!Και επειδη εχουμε χορτασει απο τους ηγετες του συνδικαλισμου που τα κανουνε πλακακια με το κρατος,την εξουσια και τα αφεντικα,οι αγωνες πρεπει να γινουν ακηδεμονευτοι.Να παρουμε τη ζωη στα χερια μας,να αυτοοργανωθουμε και να διεκδικησουμε εμεις απο τα κατω και να μην περιμενουμε σωτηρες.Με την αλληλεγγυη μας,με τα σωματεια βασης,με τις απο τα κατω συλλογικοτητες να οργανωσουμε ενα κινημα καθαρα ταξικο και επαναστατικο που θα οδηγησει στην ελευθερια.Χωρις ιεραρχιες,κομματα και ηγετες.Εμεις οι ιδιοι θα αγωνιστουμε για εμας,και εμεις οι ιδιοι θα οργανωθουμε σε συλλογικοτητες.
Να ανοιξουμε τον δρομο για μια ελευθερη κοινωνια που θα ζησουν τα παιδια μας ελευθερα.
Να ανοιξουμε εναν δρομο προς την αυτοοργανωση,την αυτοδιαχειρηση και την εργατικη αυτοδιευθυνση.Να αλλαξουμε τις σχεσεις παραγωγης-καταναλωσης και να ΖΗΣΟΥΜΕ.Να γινουμε ανθρωποι και οχι εμπορευμα.
Να επαναστησουμε και να κερδισουμε τον κοσμο της ισοτητας,της αλληλεγγυης και της ελευθεριας!
Εμπρος για τον κομμουνισμο και την αναρχια!

(Διαβάστε και το κείμενο: Κράτος-οργανωμένη εξουσία-κοινοβουλευτική ''Δημοκρατία'' )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου