Στα μαχαίρια,με το υπάρχον,τους υπερασπιστές και τους ψευδείς επικριτές του...
Είναι αναγκαίο να έρθουμε στα μαχαίρια με όλα αυτά.
Καθένας απο εμάς μπορεί να πάψει να κλωθογυρίζει στη σκλαβιά των όσων δεν γνωρίζει και αρνούμενος το δόλωμα των άδειων λέξεων,να έρθει στα μαχαίρια με τη ζωή.
Και επειδή ακόμα και οι κοιμισμένοι συνεργούν σε οσα γίνονται στον κόσμο,ήρθε η ώρα να ακονίσουμε τα μαχαίρια...

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Μήπως τελικά σου αξίζει?


κείμενο του Πάρη Γιάγκα

Σου αξίζει Eλληναρά,σου αξίζει όλο αυτο,αλλά τα παιδιά σου τα σκέφτηκες?Θέλω να σε δω όταν το παιδί μεγαλώσει και σε ρωτήσει ''τι έκανες μπαμπά,εσυ μπαμπά που τους βρίζεις απο το πρωί μέχρι το βράδυ καθισμένος μπροστά απο την τηλεόραση χαζεύοντας τα δελτία των 8? Τι έκανες για να έχω εγώ,το παιδί σου,ενα καλύτερο μέλλον?''
 Τότε ελληναρά θέλω να του θυμίσεις όταν στην απεργία που κύρηξε ο κλάδος σου έπινες καφέ και απέφευγες όλα αυτα τα <<αναρχοκομμούνια>>οπως τα αποκαλείς τοσα χρόνια  που πέρναγαν να μοιράσουν φυλλάδια σχετικά με την απεργία.Θέλω να του θυμίσεις οταν του φώναζες,αποτρέποντας τον να πάει σε κάποια κινητοποιηση που διοργάνωνε με τους συμμαθητές του και τότε που μαζί με τους άλλους γονείς κόψατε τις αλυσίδες της κατάληψης του σχολείου.
Πες του για εκείνη την φορά που το έπαιξες αγωνιστής στα 56 χρόνια για πρώτη φορά οταν κατέβηκες στην πλατεία φωνάζοντας ''κλέφτες''! Σκέφτηκες ποτέ οτι εκεί εκκολαφθηκε το αυγο του φιδιου,του ναζισμού? Αυτό το μόρφωμα που τραμπουκίζει εξαθλιωμένους μετανάστες εκεί βρήκε ''χωρο'' να στάξει το δηλητήριο του.Και τι θα γυρίσεις να πεις στον γιο οταν σου πει πως δείρανε τον κολλητο του απο την αλβανία?θα του αποκαλύψεις άραγε οτι συμμετείχες και εσύ σε όλον αυτο τον εκφασισμό της κοινωνίας με την απάθεια σου? Όταν το παιδί σου σε ρωτήσει ''γιατί μπαμπά ήρθαν εδώ οι μετανάστες και γιατί δεν πάνε στην πατρίδα τους'' θα τολμήσεις να του μιλήσεις για τις συμβάσεις που του κρατάνε αιχμάλωτους τοσα χρόνια εδώ? θα του αναφέρεις οτι με την ψήφο σου τους έδωσες το δικαίωμα να χρηματοδοτουν αυτήν την σφαγή σε βάρος των εκάστοτε λαών εξοπλίζοντας το Ν.Α.Τ.Ο?και οταν σε ρωτήσει ''γιατί μπαμπά δεν έκανες κατι'' θα τολμήσεις να του πείς πως ήσουνα δειλός? οτι ενω ήξερες το μέλλον καθόσουν με σταυρωμένα τα χερια και υιοθετούσες την άποψη του ''τιποτα δεν αλλάζει'' .Θα του μιλήσεις για εκείνη την μέρα τότε στο καφενείο του χωριού που καυχιώσουν για το χαστούκι του Κασιδιάρη στην Καννέλη σαν ''γύφτικο'' σκεπαρνι λέγοντας πως ''καλά της έκανε'' Το πίστευες τοτε Ελληναρά πως θα ερχόταν η σειρά του γιού σου? 
Θα ήθελα να ήξερα ακόμη γιατί του μίλαγες με τα καλύτερα λόγια για την Ελλάδα αποφεύγωντας να του μιλήσεις για τάξεις λέγοντας του πως είμαστε ολοι έλληνες,λες και είμαστε κάτι ενιαίο,λες και έχουμε κάτι κοινό εμείς με την εξουσία.
 Γιατί Eλληναρά,γιατί τα περίμενες ολα απο τους άλλους,γιατί μπήκες στην λογικη του μικρότερου κακού και τους ψήφισες?θέλεις να σου απαντησω γιατι? γιατι εισαι μικροαστός , γιατί η λέξη αξιοπρέπεια δεν υπάρχει στο λεξικό σου και ενώ μπροστά στα μάτια σου,σου κλέβουν την ζωή, εσυ προτιμάς να τα σπάσεις στον Οικονομόπουλο να νιώσεις για λίγο αστος.
Ζεις και δουλεύεις για κατι που δεν αφορά τις πραγματικές αναγκες του ανθρώπινου γένους.Σε έπεισαν οτι μαζί τα φάγαμε,τους ψήφισες και θα τους ξαναψηφίσεις,σε κάναν να πιστεύεις οτι φταίνε οι ''διεφθαρμένοι πολιτικοί'' .έτσι απλά,πότε δεν αναρωτίθηκες το γιατί,ποτέ δεν κοίταξες την ρίζα του προβλήματος ποτέ δεν κοίταξες τον εχθρό στα μάτια γιατί μια ζωή σερνόσουν και ήσουν ικανοποιημένος με τα ψίχουλα που σου πέταγε για να δουλεύεις.Αυτα ήθελα να σου πω  μικροαστέ και τωρα πήγαινε να βρίσεις την Μέρκελ γιατί αυτη ειναι δήθεν υπαίτια που βρισκόμαστε στην σημερινή κατάσταση και όχι ο καπιταλισμός ελληναρά αγωνιστή αλλα μην ξεχνάμε εσυ ήσουν μεσα στο πολυτεχνείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου