Στα μαχαίρια,με το υπάρχον,τους υπερασπιστές και τους ψευδείς επικριτές του...
Είναι αναγκαίο να έρθουμε στα μαχαίρια με όλα αυτά.
Καθένας απο εμάς μπορεί να πάψει να κλωθογυρίζει στη σκλαβιά των όσων δεν γνωρίζει και αρνούμενος το δόλωμα των άδειων λέξεων,να έρθει στα μαχαίρια με τη ζωή.
Και επειδή ακόμα και οι κοιμισμένοι συνεργούν σε οσα γίνονται στον κόσμο,ήρθε η ώρα να ακονίσουμε τα μαχαίρια...

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ

  Κείμενο του φίλου μας Πάρη Γιάγκα...


Με αφορμή μια παλιά ανακοίνωση της εφημερίδας καθημερινη με την οποία καταδικάζει την βία απο οπου και αν προέρχεται οπως αναφέρει θα ήθελα να αφιερώσω λιγο χρόνο αναλύωντας την λέξη αυτην,την λέξη (βία) που τα ΜΜΕ και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι της επικρατούσας τάξης έχουν παραποιήσει την έννοια της.

Ο καπιταλισμός εχει φάει τα ψωμιά του, αυτο το σάπιο σύστημα εχει βρεθεί σε αδιέξοδο,δεν έχει να προσφέρει τίποτα στην ανθρωπότητα,όσο οι αντιθέσεις αυτές αυξάνονται τόσο απο την μερια της αστικής τάξης,των αστικών κομμάτων και μέσων ενημέρωσης, η φιλολογία γύρω από το θέμα της βίας ήρθε ως υπερώτηση πριν καιρό στο ελληνικό κοινοβούλιο το θέμα της προστασίας των θεσμών και την εξασφάλιση της εννομίας.
Στην πραγματικότητα, όταν οι αστοί μιλούν για "καταδίκη της βίας", στο στόχαστρό τους βάζουν το μαζικό, οργανωμένο εργατικό-λαϊκό κίνημα, την επαναστατική βία, την επαναστατική πάλη που στοχεύει στην ανατροπή της αστικής εξουσίας. Επιδιώκουν να θωρακίσουν το καπιταλιστικό σύστημα, να ενεργοποιήσουν αντανακλαστικά ενάντια στο λαϊκό κίνημα, τσουβαλιάζοντάς το με τις προβοκάτσιες που οι ίδιοι ενορχηστρώνουν, στηρίζουν και αξιοποιούν(βλέπε ιούλη 2011)Αυτοί που τάχα «καταδικάζουν τη βία από όπου κι αν προέρχεται», την ίδια ώρα αθωώνουν και ευλογούν τη βία που εξυπηρετεί τα συμφέροντα της αστικής τάξης, τη βία που ασκούν οι αστοί είτε στη σφαίρα της παραγωγής, είτε και με τη δύναμη των όπλων πάρε παράδειγμα την καταστολή της απεργίας στην νότια αφρική
Τι είναι όμως αυτό που γεννά τη βία; Ποια είναι η σχέση της με την ταξική πάλη;
Η βία δεν είναι ένα σύγχρονο κοινωνικό φαινόμενο, ή ένα φαινόμενο που με κάποιο τρόπο είχε "λυθεί" και ξαφνικά "κλιμακώνεται ανησυχητικά". Η δημιουργία των τάξεων είναι αυτή που γέννησε το κράτος ως μηχανισμό βίας, μηχανισμό κυριαρχίας και επιβολής των εκμεταλλευτών στους εκμεταλλευομένους. Η εκμετάλλευση της εργασίας γέννησε τη βία ως μέθοδο επιβολής της θέλησης της άρχουσας τάξης.Με λίγα λόγια την βία την γεννά το ίδιο το σύστημα όπως λέει και ο Μπογιόπουλος είναι ο καπιταλισμός ηλίθιε.Την βία την χρησιμοποιεί η άρχουσα τάξη όχι απαραιτήτως στην μορφή που γνωρίζουμε.Καθώς βία είναι το να μην έχεις να ταίσεις τα παιδιά σου,βία ειναι η ψυχολογική τρομοκρατιά που ασκείται απο την εργοδοσία,βία ειναι να είσαι μετανάστρια, να ζεις με το φόβο ότι θα σε πετάξουν ανά πάσα στιγμή έξω από τη χώρα και να βιώνεις μια διαρκή ανασφάλεια.Αυτή ειναι η πραγματική βία,η βία που ασκεί το κεφάλαιο χρησιμοποιώντας την κρατική καταστολή ωστε να κατευνάσει την αγανάκτηση του λαού που δημιουργήθηκε λόγω των οξυμένων αντιθέσεων του υπάρχοντος συστήματος.Μεγάλη ευθύνη για την παραποιήση της έννοιας αυτής εχουν οι προοδευτικοί και δήθεν αριστεροί αυτης της χώρας οπου παραπλανούν τον λαό λέγοντας του πως μέσα απο την νόμιμη κοινοβουλευτική διαδικασία και οι προοδευτικές αποφάσεις μπορούν να εξαλείψουν τις οξυμένες αντιθέσεις.
Η αντίδραση της κοινωνίας δεν θα πρέπει να περιθωριοποιηθεί και να μπεί σε καλούπι,για να είναι αποτελεσματική η αντίδραση θα πρέπει να πάρει την μορφή της επαναστατικής βίας.
Η βία είναι αναπόσπαστο κομμάτι της επανάστασης και σημαντική προυπόθεση για το πέρασμα σε μια κοινωνία όπου η εκμετάλλευση ανθρώπου απο άνθρωπο θα αποτελεί παρελθόν καθως και αναπόφευκτη καθώς η ιστορία έχει δείξει ότι καμία εκμεταλλεύτρια τάξη δεν παραχώρησε θεληματικά τα προνόμιά της και φυσικά το ίδιο ισχύει και για την αστική τάξη.Ο μάρξ εγραψε κάποτε πως η βία είναι η μαμή κάθε παλαιάς κοινωνίας που κυοφορεί μέσα της μια καινούρια. Η ίδια αποτελεί οικονομική δύναμη». Με τον ορισμό αυτό της βίας, ο Μαρξ δίνει το στίγμα της επαναστατικής βίας, την οποία και συνδέει άμεσα με την ιστορική εξέλιξη της ανθρωπότητας, τις οικονομικές σχέσεις, τις μορφές εξουσίας που αυτές συνεπάγονται και τέλος με τη διαδικασία συνειδητοποίησης των μαζών.Η βία λοιπόν είναι λέξη παρεξηγημένη καθώς αποτελεί σημαντικό όπλο στα χέρια των προλεταρίων ώστε πολέμησουν εναντια στην εξουσία.

1 σχόλιο: