Στα μαχαίρια,με το υπάρχον,τους υπερασπιστές και τους ψευδείς επικριτές του...
Είναι αναγκαίο να έρθουμε στα μαχαίρια με όλα αυτά.
Καθένας απο εμάς μπορεί να πάψει να κλωθογυρίζει στη σκλαβιά των όσων δεν γνωρίζει και αρνούμενος το δόλωμα των άδειων λέξεων,να έρθει στα μαχαίρια με τη ζωή.
Και επειδή ακόμα και οι κοιμισμένοι συνεργούν σε οσα γίνονται στον κόσμο,ήρθε η ώρα να ακονίσουμε τα μαχαίρια...

Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Κράτος-οργανωμένη εξουσία-κοινοβουλευτική ''Δημοκρατία''

Σε προηγούμενο κειμενό μας είχαμε μιλήσει για το κεφάλαιο-τα αφεντικά-την αστική τάξη,την ρίζα δηλαδή του καπιταλισμού,την πραγματική εξουσία(διαβάστε το κείμενο κάνοντας κλίκ εδώ: Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ-ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ-Η ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ. )
Σήμερα θα μιλήσουμε για το δεξί χέρι του κεφαλαίου και των αφεντικών,για την οργανωμένη πολιτική εξουσία,για το κοινοβούλιο και για το κράτος.



ΚΡΑΤΟΣ
Κράτος είναι μια οργανωμένη εξουσία,ένας καταπιεστικός μηχανισμός,που ασελγεί πάνω στους ανθρώπους προς τα συμφέροντα της προνομιούχας τάξης που συνήθως και αυτό ανήκει.
Ρόλος δηλαδή του Κράτους είναι αφενός να νομοθετεί και να νομιμοποιεί την εκμετάλλευση της εργατικής τάξης απο την αστική,να προστατεύει με νόμους αλλά και σώματα ασφαλείας την ιδιοκτησία των μεγαλοεπειχηρηματιών και των αφεντικών απο τυχόν διεκδικήσεις των εργατών.
Είναι δηλαδη ένας μηχανισμός καθαρά ταγμένος στο πλευρό των πλουσίων,οχι σε σχέση με την πολιτική που ακολουθεί η κάθε κυβέρνηση αλλά αντιθέτως απο την ίδια του τη φύση.
Ένα κράτος χρειάζεται μόνο σε ένα τέτοιο σύστημα εκμετάλλευσης και καταπίεσης όπως για παράδειγμα ο καπιταλισμός,για να τον προστατεύει και να καταστέλλει με κάθε μέσο τους εκμεταλλευόμενους.
Κράτος είναι η κυβέρνηση,το κοινοβούλιο,οι δικαστές,οι νόμοι,η αστυνομία κτλ.
Σε μια πραγματικά ελεύθερη κοινωνία ίσων ανθρώπων δεν μπορεί να υπάρχει κράτος.
Σκοπός των επαναστατών και στόχος των εργατών δεν πρέπει να είναι ''ο εξανθρωπισμός του κράτους''(που δεν γίνεται) αλλά η πλήρη καταργησή του.
Η άποψη του οτι ο άνθρωπος πρέπει να εξουσιάζεται και να καταπιέζεται για να λειτουργήσει σωστά μια κοινωνία είναι βλακώδης και επικύνδινη.
Είμαστε λοιπόν  πιστοί πολεμιστές εναντίον του Κράτους(κάθε κράτους,σαν έννοια,οχι μόνο του Ελληνικού),και θα αγωνιζόμαστε μεχρι την πλήρη κατάργησή του,όπως και κάθε μορφής εξουσίας.
Πιστεύουμε σε μια κοινωνία ακρατική,αταξική,ανεξούσια και ελεύθερη.Mπορουμε να αυτοοργανωθούμε!!

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ''ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ''
Θα αναφερθούμε σε αυτήν όχι επειδή μόνο αυτη η μορφή καταπίεσης υπάρχει αλλά επειδή αυτην βιώνουμε στη σημερινή εποχή στη χώρα αυτή.
Θα ξεκινήσω ρωτώντας...Στη δικτατορία υπήρχε ένας δικτάτορας ο οποίος αποφάσιζε για εσένα χωρίς να μετράει η γνώμη σου και αυτό το διατηρούσε με τη βία και έτσι το θεωρούσες ανελεύθερο και φασιστικό.Στη δημοκρατία που η μόνη διαφορά είναι οτι σου δίνεται το δικαίωμα καθε 4 χρόνια να διαλέξεις ΕΣΥ τον δικτατορά σου,που πάλι κάποιος άλλος αποφασίζει για εσένα χωρίς εσένα και πάλι θα στο επιβάλλει με τη βία γιατί δεν το θεωρείς ανελευθερο και φασιστικό?
Η Δημοκρατία σου δίνει το ''δικαιωμα'' μέσα απο τις εκλογές να επιλέξεις έναν απο τους εξουσιαστές δεν σου δίνεται ομως το ΄΄δικαιωμα΄΄ να αμφισβητισεις πλήρως αυτό το σύστημα,τον θεσμό της εξουσίας και να να πάρεις τη ζωή στα χέρια σου.Πρέπει κάποιος απο αυτούς να μας εξουσιάζει!!! Και είναι δημοκρατικό!!!
Είναι ταπεινωτικό για τον άνθρωπο να θεωρεί αναγκαίο να τον εξουσιάζουν άλλοι!
Σου λένε : ''ρόλος σου είναι απλά να ψηφίζεις! Και εμείς θα αποφασίζουμε για εσένα,εμείς θα βγάζουμε νόμους,εμείς θα παίρνουμε τις αποφάσεις που αφορούν και τη ζωή σου! Εσυ απλα θα επιλέγεις ποιος θέλεις να το κάνει.Να αυτοργανωθείτε σαν κοινωνία και να αποφασίζεται συλλογικά ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΑΙ! ΕΙΝΑΙ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ,ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ,ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!''Θεέ μου,τι παράνοια!!!
Σε αυτήν λοιπόν την δημοκρατία της αντιπροσώπευσης είμαστε ενάντια.Δεν θεωρούμε οτι μπορεί κάποιος,ακόμα και αν τον επιλέξουμε εμέις,να πάρει τελικά αποφάσεις που να είμαστε συμφωνοι.Αλλά και έτσι να ήταν θεωρούμε εξευτελιστικό,ταπεινωτικό και μισητό κάποιος άλλος να αποφασίζει για εμάς χωρίς εμάς!
Στόχος μας λοιπόν είναι να καταργήσουμε αυτήν την εξουσία,και να ανοίξουμε τον δρόμο προς την άμεση δημοκρατία,προς την αυτοοργάνωση,την αυτοδιαχείρηση και την κοινωνική αυτοδιεύθυνση.Πιστεύουμε πως συλλογικά,μέσα απο τοπικές συνελεύσεις,της επιμέρους ''κοινότητας'' μπορούν να λαμβάνονται οι αποφάσεις απο τους ίδιους τους ενδιαφερόμενους,απο όλον τον κόσμο.Μέχρι και σε μεγαλύτερου εύρους συνελεύσεις για ευρύτερα θέματα.
Πάντα αντιιεραρχικά,αμεσοδημοκρατικά,με συλλογικές διαδικασίες,αυτοοργανωμένα και αδιαμεσολάβητα.
Να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας,να αποφασίζουμε εμείς για εμάς... Τόσο παράλογο είναι?

ΠΑΤΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΕΘΝΗ
Έθνος ή πατρίδα είναι πλέον ένα τέχνασμα των εξουσιαστών μας για να διαχωρίσουν,να αποπροσανατολίσουν και να μπερδέψουν τους εκμεταλλευόμενους.
Αρχικά βέβαια γεννήθηκε απο την εξουσιαστική αντίληψη και πρακτική της ιδιοκτισίας  καποιων ανθρώπων να πούνε αυτό είναι δικό μου,και απο τον άρρωστο ιμπεριαλισμό που γεννάει κάθε εξουσιαστική αντίληψη.Δηλαδή ΙΔΙΟΚΤΙΣΙΑ ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΑΤΙΣΜΟΣ, οι δυο ''μάνες'' όλων των δεινών: Πολέμοι,θανάτοι,όπλα,στρατός,ρατσισμός κτλ
Αυτό όμως που σήμερα  θέλουν να πετύχουν είναι να νιώσουμε αφενός μια ανούσια εθνική ενότητα  με τα αφεντικά,την εξούσια και τους εκμεταλλευτές της ''δικης μας'' πατρίδας,επειδή έχουμε κάτι κοινό :Είμαστε Έλληνες! και αφετέρου να διαχωριστούμε και να αποκοπούμε απο τους υπολοιπους καταπιεσμένους,να στραφούμε ο ένας εναντίον του άλλου επειδή : Είναι ξένοι!
Θέλουν δηλαδή να καταστρέψουν την ταξική συνείδηση και να την αντικαταστήσουν με μια τεχνητή,την εθνική!
Κάθε χώρα δεν είναι τίποτα περισσότερο απο ένα μέρος της Γης περιφραγμένο με ''πασάλους'' και με μία διαφορετική σημαία(τιποτα περισσότερο απο ένα πανί) που γεννάει τον εθνικισμό και τα ρατσιστικά μίση.
Η Γη ανήκει σε όλους και δόθηκε προς όλους,λοιπόν δεν υπάρχει ιδιοκτησία,δεν υπάρχει λαθραίος,δεν υπάρχει παράνομος άνθρωπος.
Αυτά για την πατρίδα οπως την εννοούν σήμερα.Γιατί εμείς αντιλαμβανόμαστε διαφορετικά τον όρο πατρίδα.Ολοι μας έχουμε αδυναμία στον τόπο που γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε,όλοι μας έχουμε αναμνήσεις απο τα παιδικά χρόνια στον λατρεμένο μας τόπο και πολλοί απο εμάς ίσως κλαίμε σε μια μακρινή χώρα όπου η ζωή μας έφερε μετανάστες! Σεβομαστε τον αγνό,υγιή πατριωτισμό,αλλά μισούμε τον πατριωτισμό που θέλουν να μας επιβάλλουν.Αυτόν δηλαδή που προαναφέραμε.
Βέβαια όπως είχε πεί και ο Μπακούνιν και μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους : <<
Η πατρίδα αντιπροσωπέυει το αδιαφιλονίκητο και ιερό δικαίωμα κάθε ανθρώπου, ομάδας ανθρώπων, ενώσεων,κοινοτήτων, περιοχών, να ζούν, να σκέφτονται, να θέλουν και να δρούν κατα τον τρόπο τους, που γεννήθηκε ως αποτέλεσμα της μακρόχρονης ιστορικής εξέλιξης.
 
Υποκλίνομαι λοιπόν μπρος στην παράδοση και την ιστορία των λαών, γιατί είναι το αίμα και η σάρκα, η σκέψη και η θέληση κάθε λαού.
Γι αυτό, ειλικρινά, είμαι ο πατριώτης όλων των καταπιεσμένων πατρίδων. Έιμαι πατριώτης και διεθνιστής ταυτόχρονα>>
 
και συνεχίζουμε με λίγα λόγια του ακόμα :
 
 <<Το κράτος δεν ειναι πατρίδα.
 
Έιναι η αφαίρεση, ο μεταφυσικός, μυστικιστικός, νομικός μύθος της πατρίδας.
 
Οι προλετάριοι εχουν πατρίδα.
 
Οι λαικές μάζες όλων των χωρών αγαπούν βαθιά την πατρίδα τους.
 
Αυτή ειναι μια φυσική, αληθινή αγάπη.
 
Ο πατριωτισμός του λαού δεν ειναι ιδέα, αλλα γεγονός.
 
Ο πολιτικός πατριωτισμός, η αγάπη του κράτους ειναι η εκφυλισμένη, μέσω απατηλής 
 
αφαιρέσεως έκφραση αυτής της αγάπης, προς όφελος της εκμεταλεύτριας μειοψηφίας..
 
Η ευημερία του Κράτους είναι αθλιότητα του πραγματικού Έθνους, του λαού>>
 

΄Ετσι λοιπόν δεχόμαστε την αυτονομία κάθε πατρίδας και το ιερό δικαίωμα της αγάπης προς αυτήν αλλα παντα βρισκόμαστε αλληλέγγυοι προς όλες τις πατρίδες και εκείνες σε εμάς(πατρίδες,όχι κράτοι),θεωρούμε ισους οι μεν τους δε,και ενωμένους!
 
Έιμαστε ενωμένοι με όλους τους λαούς όλων των χωρών αλλά απέναντι σε όλες τις εξουσίες όλων των χωρών.
Έχουμε ταξική συνειδηση και όχι εθνική.Θεωρώ αδερφό μου τον εξεγερμένο,εργάτη στην Αλβανία όπως και στην Ελλάδα και εχθρό μου τον Έλληνα εφοπλιστή-αφεντικό-εξουσιαστή ή φασίστα όπως και τον αντιστοιχο Αλβανό.
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ,ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ

Συνεπώς
 αν επικολλήσουμε εδώ και το προηγούμενο μας κείμενο(διαβαστε το κανοντας κλικ εδώ: Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ-ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ-Η ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ) συμπαιρένουμε:
αγωνιζόμαστε για:
-Κατάργηση της ιδιωτικής ιδιοκτησίας στη γη, τις πρώτες ύλες και τα μέσα εργασίας: κανένας δεν θα εξασφαλίζει τα μέσα επιβίωσης εκμεταλλευόμενος την εργασία των άλλων και όλοι, έχοντας εξασφαλίσει τα μέσα να παράγουν και να ζουν. Θα είναι αληθινά ανεξάρτητοι και σε θέση να συνενώνονται ελεύθερα για το κοινό συμφέρον τους και σύμφωνα με τις απόλυτα προσωπικές συμπάθειές τους.
-Κατάργηση της κυβέρνησης και κάθε εξουσίας, που φτιάχνει τους νόμους και τους επιβάλλει στους άλλους: επομένως κατάργηση των μοναρχιών, των δημοκρατιών, των κοινοβουλίων, των στρατών, των αστυνομιών, των δικαστικών εξουσιών και κάθε θεσμού που κατέχει τα μέσα καταναγκασμού.
-Οργάνωση της κοινωνικής ζωής με βάση τις ελεύθερες ενώσεις και ομοσπονδίες των παραγωγών και των καταναλωτών, οι οποίες δημιουργούνται και τροποποιούνται σύμφωνα με τις επιθυμίες των μελών τους, βασίζονται στη γνώση και στην εμπειρία και είναι απαλλαγμένες από κάθε καταναγκασμό που δεν απορρέει απ’ τις φυσικές ανάγκες στις οποίες όλοι εκούσια υποτάσσονται εφόσον αποδέχονται τον αναπόφευκτο χαρακτήρα τους.
-Πόλεμος ενάντια στον εθνικισμό. Κατάργηση των συνόρων, συναδέλφωση όλων των λαών.
θέλουμε, να καταργήσουμε εντελώς την κυριαρχία και την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Θέλουμε τους ανθρώπους ενωμένους και συναδελφωμένους με μια απόλυτα συνειδητή αλληλεγγύη, να συνεργάζονται εκούσια για την ευημερία όλων. Θέλουμε να έχει η κοινωνία  ως βασικό σκοπό την παροχή σε όλους των μέσων για την πραγμάτωση όσων γίνεται μεγαλύτερης ευημερίας, όσο γίνεται μεγαλύτερης ηθικής και πνευματικής ανάπτυξης.  Θέλουμε ψωμί, ελευθερία, έρωτα και γνώση για όλους.
Και για να πραγματοποιήσουμε αυτούς τους σημαντικούς σκοπούς, είναι αναγκαίο κατά τη γνώμη μας να τεθούν τα μέσα παραγωγής στη διάθεση όλων ‘ κανένας άνθρωπος (και καμιά ομάδα ανθρώπων) να μην είναι σε θέση να εξαναγκάζει τους άλλους να υπακούουν στη θέληση του και να μην ασκεί καμιά επιρροή πέρα από εκείνη που βασίζεται στη λογική και στη δύναμη του παραδείγματος. Επομένως, απαλλοτρίωση των κατόχων της γης και του κεφαλαίου προς όφελος όλων και κατάργηση των κυβερνήσεων.   Και όσο θα περιμένουμε την ημέρα που θα καταστεί εφικτή η πραγμάτωση αυτού του σκοπού : προπαγάνδιση των ιδεών μας. Οργάνωση των λαϊκών δυνάμεων.  Αδιάκοπος αγώνας, βίαιος ή μη βίαιος ανάλογα με τις συνθήκες, ενάντια στην κυβέρνηση και ενάντια στην τάξη των αφεντικών για να κατακτήσουμε όσο γίνεται περισσότερη ελευθερία και ευημερία για όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου