Στα μαχαίρια,με το υπάρχον,τους υπερασπιστές και τους ψευδείς επικριτές του...
Είναι αναγκαίο να έρθουμε στα μαχαίρια με όλα αυτά.
Καθένας απο εμάς μπορεί να πάψει να κλωθογυρίζει στη σκλαβιά των όσων δεν γνωρίζει και αρνούμενος το δόλωμα των άδειων λέξεων,να έρθει στα μαχαίρια με τη ζωή.
Και επειδή ακόμα και οι κοιμισμένοι συνεργούν σε οσα γίνονται στον κόσμο,ήρθε η ώρα να ακονίσουμε τα μαχαίρια...

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Καπιταλισμός είναι το iPhone 5



Χιουμοριστικός ο τίτλος μα τίτοτα δεν είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα απο αυτόν.
Αν η χιλιοδιαφημισμένη ''βιτρίνα'' του iPhone δεν σας δίνει την αίσθηση της σαπίλας και της αδικίας που επικρατεί και δεν είναι η απάντηση(με λίγο χιούμορ) στο τί είναι καπιταλισμός τότε μάλλον ποτέ δεν θα βρείτε καλύτερη απάντηση.
Όπως πριν λίγο καιρό μετα τον θάνατο του στυγνού εκμεταλλευτή Stive jobs τα ΜΜΕ έτρεξαν να μας συγκινήσουν με τον θάνατο ενος ''σπουδαίου ανθρώπου'',''οραματιστή'',''επειχηρηματία προς μιμήση'',''φιλελευθερο'' και ''φιλάνθρωπο'' έτσι και τωρα μας διαφημίζουν το νέο προιόν της apple iPhone5.
Μια μικρή όμως ματιά πίσω απο αυτή την ''όμορφη'' βιτρίνα θα μας διαφωτίσει για το πόσο πραγματικά σάπιο είναι αυτό που μας προωθούν και με τι αίμα είναι βαμμένο.
Η στυγνή εκμετάλλευση των εργατών αυτής της εταιρίας,που συνήθως είναι και παιδιά 13-14 ετών,οι απάνθρωπες συνθήκες κάτω απο τις οποίες δουλεύουν,οι εξευτελιστικοί μισθοί,οι ώρες εργασίας κτλ,μας δείχνουν το απάνθρωπο πρόσωπο των ''σπουδαίων επιχειρηματιών''.
Τα υπέρογκα κέρδη που απολαμβάνουν τα αφεντικά τους σε αντίθεση με τους εργάτες-δούλους τους που πεινούν είναι η μεγαλύτερη εκμεταλλευση που κανείς δεν βλέπει καθώς είναι καλά κρυμμένη.
Μέσα απο το marketing και την διαφήμιση έχουν πείσει δυστυχώς εκατομμύρια αποχαυνωμένους ανθρώπους να τρέχουν κυριολεκτικά να το αγοράσουν πρώτοι με αποτέλεσμα η εταιρία να έχει αμύθητα κερδη.
Έχουν βρεί εκείνον τον μηχανισμό που μπορεί να μας δημιουργεί καινουριες πλασματικές ανάγκες,προιόντα που είναι περισσια,που δεν μας χρειάζονται!Δημιουργούν νέες αναγκες και ειδικά σε νέους ανθρώπους.
Η μόδα έχει πεισει πολλούς πως δεν έισαι ''in'' αν δεν έχεις iPhone.. 
Μας θέλουν σε πλήρη υπνωση και κάνουν οτι μπορούν για να έχουμε συνέχεια σύνδεση με το κατασταλτικό μας ΄΄χάπι΄΄.
Βλέπω νέα παιδιά ακόμα και στην βόλτα τους,στον καφέ,με την παρέα οπουδηποτε να είναι συνέχεια στο fb μεσω κινητού.Πλήρης εξάρτηση απο ενα επικινδυνο ''ναρκωτικό''.
Πλούσιοι οι  ιδιοκτήτες των εταιριών αυτών,δουλοι και πεινασμένοι οι εργάτες τους,αποχαυνωμένοι και εξαρτημένοι οι καταναλωτές τους...Αν δεν είναι αυτό καπιταλισμός τοτε τι ειναι???
Σε τετοια περίπτωση ο επαναστατικός μας στόχος φυσικά και ΔΕΝ είναι η καταληψη και η αυτοδιαχείρηση τετοιων μέσων παραγωγής αλλά αντιθετα η πληρης καταστροφή τους!!!
Δεν μας χρειάζεται το iPhone5  κι ουτε θα μας χρειαστεί.
Είναι απο μόνο του ηδη ένα σάπιο,υπερβολικό,περισσεύον προιόν.Είναι καταστολή.
Οι μεγαλύτεροι εξουσιαστές μας είναι τα αφεντικά τετοιων εταιριων,αυτοι οι οραματιστες που οδηγουν την κοινωνία στο λήθαργο,στην εκμεταλλευση,στην εξαρτηση απο υλικα αγαθά.

Και μια καλή είδηση:

Εξέγερση εργατών σε εργοστάσιο κατασκευής iPhone


Στο επίκεντρο συγκρούσεων βρέθηκε την Κυριακή, ένα εργοστάσιο της Foxconn στην Κίνα το οποίο κατασκευάζει iPhone 5 για λογαριασμό της Apple. Το εργοστάσιο έκλεισε μάλιστα μετά από παρέμβαση της αστυνομίας και ξανάνοιξε σήμερα. Τουλάχιστον 40 εργαζόμενοι τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ενώ σύμφωνα με εκπρόσωπο του εργοστασίου αρκετοί υπάλληλοι έχουν συλληφθεί. Πρόκειται για μια από τις εταιρείες που έχουν κατηγορηθεί στο παρελθόν για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Tην αλληλεγγύη μας λοιπόν σε κάθε εξεγερμένο εργάτη...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου