Στα μαχαίρια,με το υπάρχον,τους υπερασπιστές και τους ψευδείς επικριτές του...
Είναι αναγκαίο να έρθουμε στα μαχαίρια με όλα αυτά.
Καθένας απο εμάς μπορεί να πάψει να κλωθογυρίζει στη σκλαβιά των όσων δεν γνωρίζει και αρνούμενος το δόλωμα των άδειων λέξεων,να έρθει στα μαχαίρια με τη ζωή.
Και επειδή ακόμα και οι κοιμισμένοι συνεργούν σε οσα γίνονται στον κόσμο,ήρθε η ώρα να ακονίσουμε τα μαχαίρια...

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

ΓΡΑΜΜΑ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗ Β΄ΠΤΕΡΥΓΑ ΤΗΣ ΦΥΛΑΚΗΣ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ


απάντηση σε δηλώσεις Ρουπακιώτη

            Την Πέμπτη 29/7 ο υπουργός δικαιοσύνης Ρουπακιώτης εμφανίστηκε σε πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ και μίλησε – μεταξύ άλλων- για τις τρέχουσες κινητοποιήσεις των κρατουμένων, αλλά και για την απόπειρα εξέγερσης την Κυριακή στην Ε΄πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού.
Δηλώνουμε απερίφραστα ότι ο Ρουπακιώτης ψευδόταν στις δηλώσεις του για αυτά τα δύο θέματα.
Αρχικά, σχετικά τις δηλώσεις του πως οι κρατούμενοι, παρόλο που απέχουν από την εργασία τους και συνεπώς δεν παρασκευάζεται και δε χορηγείται συσσίτιο, σιτίζονται κανονικά με μέριμνα του υπουργείου, τονίζουμε πως αυτό εν μέρει δεν ισχύει, καθώς στις φυλακές Λάρισας όπου και βρισκόμαστε, και ίσως και σε άλλες που δε γνωρίζουμε, οι κρατούμενοι συντηρούμαστε με δικά μας συλλογικά έξοδα, χωρίς συμμετοχή της υπηρεσίας ή του υπουργείου.
Όσον αφορά την απόπειρα εξέγερσης ρωτάμε:
Η χρήση δακρυγόνων και ασφυξιογόνων από τα ΜΑΤ στο προαύλιο της Ε΄πτέρυγας που έγιναν αισθητά μέχρι και στις γυναικείες φυλακές, αποτελεί ή όχι επέμβαση; Πώς λοιπόν « αρνείται κατηγορηματικά ότι έγινε οποιαδήποτε επέμβαση»;
Πόσο «θάρρος» αλήθεια χρειάζεται για να επέμβουν οι ροπαλοφόροι ανθρωποφύλακες και η εξωτερική φρουρά σε ανθρώπους που ήδη είχαν μπει στα κελιά τους λόγω της αποπνικτικής κατάστασης στο προαύλιο από τη χρήση χημικών; Πού ακριβώς έγκειται λοιπόν «ο σοβαρότατος κίνδυνος για τη ζωή των υπαλλήλων»;
Τελευταίο και σημαντικότερο κατά την άποψη μας είναι η φήμη πως η εξελισσόμενη εξέγερση δημιουργήθηκε από τις διαμαρτυρίες των μουσουλμάνων για την ταινία με τον Μωάμεθ. Από επικοινωνία που είχαμε με κρατούμενους της Ε΄πτέρυγας –και μάλιστα μουσουλμάνους- μας εξήγησαν πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Αντίθετα, τα αίτια εντοπίζονται στις συνθήκες διαβίωσης.
Από τους ίδιους ανθρώπους μάθαμε πως αρκετοί κρατούμενοι ξυλοκοπήθηκαν από τσούρμο ανθρωποφυλάκων, κάποιοι εγκλείστηκαν στα πειθαρχεία του ψυχιατρείου, έναν τουλάχιστον τον κούρεψαν οι ανθρωποφύλακες μετά το ξύλο και τουλάχιστον δεκαεπτά πήραν ξαφνική μεταγωγή, χωρίς τα πράγματα και τα λεφτά τους, για άλλες φυλακές.
Θεωρούμε πως η Κυριακή αποτέλεσε μία ευκαιρία ώστε ο αγώνας των κρατουμένων να ξεφύγει από τις διαμεσολαβήσεις και τις αγκυλώσεις του και να μεταφερθεί η φωνή μας με το μοναδικό τρόπο που μπορεί πραγματικά να ακουστεί.
ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΘΑΛΑΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΛΙΑ
Κρατούμενοι από τη Β΄πτέρυγα Λάρισας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου