Στα μαχαίρια,με το υπάρχον,τους υπερασπιστές και τους ψευδείς επικριτές του...
Είναι αναγκαίο να έρθουμε στα μαχαίρια με όλα αυτά.
Καθένας απο εμάς μπορεί να πάψει να κλωθογυρίζει στη σκλαβιά των όσων δεν γνωρίζει και αρνούμενος το δόλωμα των άδειων λέξεων,να έρθει στα μαχαίρια με τη ζωή.
Και επειδή ακόμα και οι κοιμισμένοι συνεργούν σε οσα γίνονται στον κόσμο,ήρθε η ώρα να ακονίσουμε τα μαχαίρια...

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Ξέραμε τι είναι η Χρυσή Αυγή, αλλά μάλλον δεν ξέραμε πόσο επικίνδυνα φιλήσυχος είσαι, απλέ Έλληνα πολίτη


Ισως ακουστει σαν αντιγραφη του "Ακου ανθρωπακο", αλλα κοιμασαι ρε ανθρωπακο, κοιμασαι και δε θελεις να ξυπνησεις. Προτιμας να πνιγεις ενα "γαμωτο" μεσα σου παρα να μπεις στη διαδικασια της αφυπνισης. Δε θελεις να καταλαβεις ρε ανθρωπακο. Δε θελεις να ανοιξεις τα ματια σου να δεις ποιος σου φταιει και ποιος οχι. Σου φταινε οι μεταναστες και οχι ο καπιταλισμος, σου φταιει η Κανελλη και οχι ο Καρατζαφερης, σου φταιει ο αναρχικος και οχι ο δεξιος, σου φταιει ο συναδελφος και οχι το αφεντικο σου.
Τι πρεπει να δεις για να ξυπνησεις λοιπον; Να χασεις τη δουλεια σου; Οχι, και εκει οι μεταναστες θα φταινε. Να πληρωνεις περισσοτερους φορους; Οχι, και εκει οι μεταναστες θα φταινε, που ειναι παρανομοι και δεν πληρωνουν. Να σου πλακωσει ενας Χρυσαυγιτης το γιοκα σου γιατι αφησε μακρυ μαλλι και βγηκε για καφε στα Εξαρχεια; Μμμμ, εκει ισως αρχισεις να αντιλαμβανεσαι. Μεχρι τοτε βεβαια, καμια συγκινηση δε σου προκαλει το να βλεπεις μπροστα σου ξυλοδαρμους μεταναστων, μαχαιρωματα και λιντσαρισματα. Δε νιωθεις υπευθυνος για το αιμα που χυνεται διπλα σου, επειδη εσυ δεν εβαλες μια φωνη για να το αποτρεψεις. 
Θα μου πεις πως και να την εβαζες τη φωνη, δε θα αλλαζε κατι και εσυ δεν μπορεις τις καταστασεις των ακρων. Οχι, εσυ δεν μπορεις καμια κατασταση εκτος απο τη μεση και απαθεστατη. Εκει ναι, ειναι ο,τι πρεπει. Και για να σε στεναχωρησω λιγο παραπανω, εστω και μια φωνη μπορει να ηταν αρκετη. Βαρας προσοχη σε καθε πιτσιρικι που δηλωνει Χρυσαυγιτης, φοβασαι μην μπλεχτεις σε τετοια, τους αφηνεις να απολαμβανουν την συνενοχη σου και το παιζεις νταης στη γυναικα σου, στα παιδια σου, στους γονεις σου και στους φιλους σου. Μα ποσο μαγκας μπορει να εισαι τελοσπαντων!
Και σα να μην εφταναν ολα αυτα, νιωθεις και κατα του υπαρχοντος συστηματος. Ναι πώς, αυτο εξυπακουεται. Οι Αιγυπτιοι ψαραδες που δεχτηκαν επιθεση στο σπιτι τους πριν μια εβδομαδα και καταστραφηκαν οσα ειχαν καταφερει να αποκτησουν, ενα βανακι για τη δουλεια τους δηλαδη, ειναι το συστημα. Εσυ που ζεις στο σπιτακι σου με τα δυο-τρια σου αμαξια να σε περιμενουν παρκαρισμενα απο κατω χειροκροτωντας τον Κασιδιαρη για τα ξεφτιλικια του εισαι ο αντισυστημικος. Εσυ που τα επιχειρηματα σου ειναι για κατι 300 στις Θερμοπυλες και για εναν Μεγα Αλεξανδρο τυραννο εχεις ξεφυγει απο τα πλοκαμια του συστηματος αυτου και βλεπεις με τα ματια ανοιχτα.
Θα κλεισω με λογια που ακουσα απο εναν αντιρατσιστη κωμικο. "Λες οτι οι μεταναστες σου παιρνουν τη δουλεια. Κανεις μεταναστης δεν εγινε ποτε στη χωρα που εγκατασταθηκε πολιτικος μηχανικος, γιατρος, δικηγορος. Εσυ, αντιθετως, σπουδασες, αλλα βαρεθηκες να ασχοληθεις ή θεωρουσες τις ευκαιριες πολυ μικρες μπροστα στο μεγαλειο των γνωσεων σου. Λες οτι σε ενοχλει που οι μεταναστες δε μιλανε τη γλωσσα σου. Εσυ, αντιθετως, την μιλας, αλλα ποτε δε μιλησες στο γειτονα απεναντι κι ας ζειτε 20 χρονια στον ιδιο δρομο." 
Στις 6 Μαη υποτιθεται πως δεν ηξερες καλα-καλα τι ειναι η Χρυση Αυγη, τωρα που ξερεις και ενδεχομενως την ξαναψηφισες κιολας, δεν υπαρχει δικαιολογια. Το να προκαλει μεγαλυτερο σοκ η απαθεια σου, απο τις επιθεσεις που γινονται εναντιον μεταναστων, ειναι ξεφτιλα. Ξεραμε τι ειναι η Χρυση Αυγη. Δεν ξεραμε ποσο επικινδυνα φιλησυχος εισαι ή η απαθεια σου περασε τα ορια καθε φαντασιας, απλε Ελληνα πολιτη;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου